Ondernemen vanuit je buik naar je bedrijf

Als ondernemer ben je vaak ook de drive en het gezicht van je bedrijf; de belichaming zelfs. Het is dus van kapitaal belang zowel voor jezelf als voor je bedrijf om je stretchkracht te optimaliseren. 

bruno-van-der-kraan-ondernemen topprestatie

Tijd en topprestatie

Tijd is geld, dat weet je niet alleen, dat voel je ook als ondernemer. Je lichaam zit mee in die zone van flow of kramp. Je levert constant topprestaties en een atleet hoort het geheel te trainen; body, mind, missie en bodymind. Enkel  voledig in je kracht kan je blijven anderen begeesteren, je eigen honger voedenen de groei van je bedrijf verzekeren.

Jij bent dus belangrijk - als ondernemer ben je zelf het grootste menselijk kapitaal van de hele boel. Body Mind Stretch is er om jouw sparring partner te zijn in de belichaming van je leiderschap . Zo blijf jij een boegbeeld voor je bedrijf dat fit, gezond, gedreven en inspirerende energie uitstraalt.


garrhet-sampson-178990-unsplash.jpg

Coaching

  • personal energy management
  • talent stretchen tot realiteit
  • leiderschap belichamen
  • anoniem klankbord
  • externe sparring partner
  • missiewerk vanuit je buik
  • . . . wat jij naar de tafel brengt

daiga-ellaby-ondernemer coaching time management

Buik naar bedrijf

Soms voelt het ook wel eens of de tijd en energie door je handen heen glijdt... Onze digitale en reële omgeving evolueert sneller dan wij kunnen denken en dan is decompressie van data soms echt nodig.

Waar draait het echt om voor jou? Wat is je missie? Welke waarden steun jij en waarvoor sta je? Zingeving... is de zin blijven geven aan je taken en activiteiten om zo niet uitgeblust te geraken. Een extern extra paar ogen en oren kan hierin wonderen doen. In de snelheid waarin we leven is het van vitaal belang je te laten uitdagen te blijven ondernemen vanuit je buik - that's where the magic happens! 


Als ondernemer ben je erg vaak met je brein bezig, met je intelligentie. Wel, hoe intelligenter je bent, hoe leuker die regio vanboven in je hoofd om te vertoeven, en hoe minder ook de kans van een goeie "bodymind" connectie. Zelfs als je al het belang inziet van beweging is bijvoorbeeld een marathon lopen of in een koers team zitten weer "mind over body"; weer wilskracht die je lijf drijft. Dit terwijl je net als afwisseling en voor balans meer "body over mind" en "body with mind" momenten nodig hebt om weer maximaal te kunnen presteren.

Als ondernemer moet je ook veel presteren en dit doe je in se altijd met je lichaam. Praten doe je met je tong, mailen met je handen, uren kloppen met de rest van je lijf, etcetera. Wel als je een goeie "bodymind" connectie onderbouwt en "body with mind" momenten inlast zal je energie meer flowen en je lichaam je intelligentie matchen qua drive. Klaar om je potentieel te stretchen tot realiteit?

What good is a belly if there is no fire in it. Wake up, drink your passion, light a match and get to work
— Simon Sinek