Back to All Events

HB Mindwalk - I am not my brain

Hoogbegaafd, snelle creatieve denker, getalenteerd, wijsneus,... what's in a name? Body Mind Stretch ziet intelligentie als een continuum, waar je je helemaal in een extreem kan bevinden of op eender welke gradatie meer of minder naar het andere eind. Hoe meer intelligent, des te meer ook de nood om met anderen en soms jezelf te verbinden. Ongeacht of je getest bent of een vermoeden hebt dat dit wandelschoentje jou pas, ben je welkom. Voor BMS is HB enkel een zoekterm, geen label, score of vereiste.

Hoe meer je geest soms aanvoelt als een grote speeltuin - en soms ook wel eens als een doolhof - hoe meer de nood om met je voeten op de grond te komen. We "denken" vaak dat we zeer stevig staan, maar met je voeten denk je niet. Met je voeten voel je. En dat klinkt dan weer zweverig! En toch... een gezonde relatie van geest met lichaam is nodig om jezelf te realiseren. Vandaar deze mindwalks, waarop we samen komen om te bewegen, leren en delen van ervaringen rond een gevoelig lijf en een energieke geest.

Deze editie: I am not my brain. In haar song I am not my hair klaagt zangeres India Arie samen met rapper Akon de vooroordelen die binnen, over en rond de Afro-Amerikaanse gemeenschap hangen. Afhankelijk van je kapsel zou je meer of minder aanvaard worden in de "witte wereld", vaak ten koste van de connectie met de roots. Of is dit niet echt zo?

https://www.youtube.com/watch?v=E_5jIt0f5Z4

Wel... vaak worden wij ook wel eens gelijkgesteld met onze  knappe"bol"; door onszelf of anderen - "bolleboos", iemand? Hoe blijf je genoeg trouw aan dat deel van jou dat anders is in de wereld? Hoe verlies je jezelf niet in je hoofd ten koste van je lijf? Dit zijn de vragen waarover we ons onder andere buigen in deze mindwalk.

Om deel te nemen, mail je naar nathalie@bodymindstretch.be. Je bent ingeschreven na overschrijving van 25€ op rekeningnummer BE65 3770 6494 7496 en je bevestigingsmail.

De Mindwalk gaat door in het Waasland. In de mail krijg je de details van de locatie. We starten om 10u en sluiten af om 12u. Vanaf 9u30 ben je welkom voor thee en gezond lekkers. Naderhand is er nog een drankje tot maximum 13u en de vrije keuze om samen te lunchen in de buurt.

Graag tot stretch,

Nathalie

Earlier Event: August 24
One Day Yoga Retreat
Later Event: September 1
HB Mindwalk - The world in my mind