Begaafd - Gave - Genie - Anders . . .

What's in a name? Hoogbegaafd zijn betekent met meer complexiteit, intentsiteit en drive in het leven staan. Het betekent ook dat je intelligenter bent, anders, associatief en divergent denkt en dat vaak op verschillende domeinen tergelijkertijd.
Er zijn elf domeinen van intelligentie waarop je je kan laten gaan, samen.
Je houdt van creatie, innovatie en autonomie om op jouw snelheid iets te kunnen neerzetten. Dit zorgt ervoor dat je soms volledig in flow bent en op andere momenten, je vastgeketend voelt in je gedachten door je eigen lichaam. Dit beperkt de uitdrukkingsmogelijkheden naar anderen en brengt eenzaamheid en frustratie met zich mee.


bud-helisson-hoogbegaafd

Als hoogbegaafde  heb je meer nood om je lichaam en geest met elkaar te laten communiceren. Je wil je persoonlijke ontwikkeling misschien doen accelereren opdat jij zelf een speelveld vindt waar je weer kan excelleren. In de wandel workshops leer je van je eigen lijf.

Je kan mee bewegen en onder gelijkgezinden in België ervaringen delen rond het wel en wee van HB zijn of denken dat je dat bent... 


Je kan ook meteen voor de grote uitdaging gaan in het Atlas gebergte in Marokko om de hoogtes in de wereld en jezelf te ontdekken. Dit uiteraard bottom up... Je eigen voeten geven de pas aan en je bio-ritme volgt uit je lijf en voor één keer niet uit je hoofd. Je wandelt, leert in de coaching, deelt met anderen en ervaart wie jij bent.

Attention is the rarest and purest form of generosity
— Weil