BOEK POSTS

Beste lezer,

 

Nu je weet hoe moeilijk het was voor mij om te beginnen schrijven (zie eerste post), wil ik je in deze en komende blogs vertellen over het boek dat nu aan het groeien is... en hoe ik groei als schrijver en auteur... 

Blijkbaar zijn dat twee verschillende petjes; schrijver en auteur.

De schrijver in mij zette zich de voorbije dagen achter haar eerste "sécretairetje" (zie foto) dat ze ooit kreeg van haar groottante Mara om te leren schrijven. Schoonschrift te leren schrijven namelijk. Ondertussen bijna 30 jaar later zit ze weer achter dit antiek kleinood en voelt ze zich veilig. Dat het onder al die concreter wordende grootse plannen ook klein mag zijn. hout vasthouden ;-)

De auteur die zich ontpopt in mij sprak af met haar uitgever en volgde zijn advies op. Zo ging ze op pad naar allerlei boekenzaken om verschillende kaften, papiersoorten en lay-outs te bewonderen. Wat werkt? Wat springt in het oog? Wat wil ik? Waar voor mij een leuk boek iets is dat asap via bol in mijn bus ligt of vooral ruikt naar mottenballen en bijna ouder is dan mezelf, wil het oog ook wat focus uiteraard.

En zo ontpopt deze boekenwurm zich tot de vlinder waar ze altijd zo bang voor was geweest. En for the record; deze platte metafoor staat op haar plaats. Jaren heeft mijn zus me kunnen pesten met dode vlinders in cadeautjes en brachten bezoekjes aan de vlindertuin onder begeleiding van mijn goedbedoelende ouders geen soelaas. Ondertussen kunnen vlinders mooi fladderen in mijn buurt, dankzij de herhaaldelijke bewuste confrontatie met de lelijksten onder hun soort, de nachtvlinders. Ondertussen word ik ook nachtvlinder aan mijn laptop...

Dus graag tot de volgende en dankjewel om er te zijn,

Nathalie